تاثیر جسم و ذهن از دیدگاه ان ال پی

دیدگاه سیستم برنامه ریزی عصبی کلامی یا همان ان ال پی نسبت به تاثیر جسم و ذهن متفاوت است. این دیدگاه معتقد است که جسم تنها حمل کننده ی ذهن نمی باشد و بر یکدیگر اثر میگذارند.
در این مقاله که توسط تیم آتوسکفی تهیه شده است مطالعه میکنید:
- تاثیر جسم و ذهن
- تحقیقاتی که بر این دو موضوع انجام شده
- چگونه از این دو به طرز درست استفاده کنیم
ان ال پی اعتقاد دارد جسم و ذهن دو سیستم یک پارچه و متصل به هم هستند. امکان اینکه یکی را بدون دیگری فرض کنیم امکان ندارد. جریانی از اطلاعات قابل تبادل بین جسم و ذهن در سطح های مختلف و بصورت متوالی برقرار است.
تاثیر جسم و ذهن
ذهن و جسم بر یکدیگر تاثیر دارند به این صورت که همیشه اطلاعات ذهن به سمت جسم و بالعکس ارسال میشود. ممکن است آن ها را در یک سطح به صورت افکار و احساسات تجربه کنیم. ممکن است در سطح دیگر که سطح فیزیکی می باشد اطلاعات را بوسیله ضربات الکتریکی در طول نورون ها جریان پیدا میکنند، و نورون های انتقال دهنده، آن ها را از میان فضا های سیناپسی منتقل میکنند. وقتی بطور ثابتی بین جسم و ذهن ارتباط وجود داشته باشد حتی در کوچک ترین اندام های انسان نورون های مغزی دیده میشود. هیچ مرزی برای این نورون ها تعریف نمیشود.
تحقیقاتی که بر تاثیر جسم و ذهن انجام شده
در بسیاری از تحقیقاتی که چینی ها و هندی ها نسبت به موضوع تاثیر جسم و ذهن انجام دادند. این موضوع ارتباط برای آن ها به اثبات رسید. تا اینکه در سال ۱۹۶۰ استاد دانشگاه رشته پزشکی دانشگاه هاروارد آقای هربرت بنسون کشف کرد که مدیتیشن و ریلکسیشن منجر به کاهش فشار خون میشود.
مطالعات بعدی نشان داد که هیجانات، میتوانند روی سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد. بدن را در برابر بیماری های عفونی مقاوم کنند و این امر میتواند منجر به شفا و بهبودی شود. بالعکس استرس و خستگی میتواند مقاومت بدن را در برابر بیماری ها کاهش دهد.
علاوه بر این موضوعات علاوه بر بیماری فیزیکی، علائم ذهنی را نیز مورد بررسی قرار میدهند. برای مثال هنگامی که سرما میخورید علاوه بر درد جسمی ناشی از این بیماری دارید از لحاظ فکری نیز کارایی روزانه که در حالت قبلی داشتید را از دست می دهید. از دیگر مثال های دیگر می توان به حالت های فیزیکی اشاره کرد. وقتی شما سینه خود را به سمت جلو میدهید و کمی نفس عمیق می کشید و اعتماد به نفس خاصی در وجودتان ایجاد میشود. همواره به موارد خوش بینانه و مثبت فکر می کنید. پس ما می توانیم با تغییر حالت فیزیکی، احساس و افکارمان را تغییر دهیم. اگر ما شجاعانه عمل کنیم، ذهن ما تغییر میکند و ما احساس شجاعت میکنیم.این همان تاثیر جسم و ذهن است.
چگونه از این دو به طرز درست استفاده کنیم
با توجه به اینکه از این ارتباط شناخت و آگاهی کافی داریم میتوانیم به افکار منفی خودمان توسط این ارتباطات موجود غلبه کنیم. این کار توسط مدیتیشن، دوچرخه سواری، یوگا، پیاده روی و یا هر کار دیگری که به ما لذت می دهد انجام میگردد. اگر این موارد ممکن نیست ما میتوانیم با حالت ایستاده محکم(سینه را به جلو دادن) از این ارتباطات استفاده کنیم.
مطالعات چند سال گذشته نشان داد که تمرینات ایروبیک تمرکز فکری را گسترش میدهد. باعث گسترش سلولهای جدید مغزی در ناحیه ای از مغز میشود که کنترل کننده یادگیری و حافظه است. چیزی که حتی فکر کردن به آن در اواسط دهه ۹۰ غیر ممکن بود.